Πολιτική

Για την αναγνώριση του δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης ή απόσπασης στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΤΕ16

17views

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Για την αναγνώριση του δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης ή απόσπασης στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΤΕ16

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσέλαβε κατά το έτος 2021 τους εκπαιδευτικούς μουσικής του κλάδου ΤΕ16 με ΦΕΚ διορισμού 3111/Γ -20/12/21, οι οποίοι και ανέλαβαν υπηρεσία εντός του σχολικού έτους, 2021-2022. Ο διορισμός τους πραγματοποιήθηκε μετά τις 31/8/2021 (και μάλιστα όχι εντός του Σεπτεμβρίου), αν και συμπεριλαμβάνονταν ως κλάδος στην τότε προκήρυξη, λόγω της καθυστερημένης έκδοσης από το Α.Σ.Ε.Π. των οριστικών πινάκων κατάταξης των προκηρύξεων 1ΓΤ/2020 και 1ΓΔ/2020, και ως εκ τούτου, της καθυστερημένης πρόσκλησης από το Υπουργείο και, αντιστοίχως της έκδοσης του διορισμού σε Φ.Ε.Κ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου για τον διορισμό (ΦΕΚ 59/τ. ΑΣΕΠ/17-11-2021) οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών. Σε επικοινωνία των εκπαιδευτικών με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, έγινε γνωστό ότι είναι πιθανόν να μην προσμετρηθεί η ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 στον υπολογισμό των δύο υποχρεωτικών χρόνων υπηρέτησης της οργανικής τους θέσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα 88 άτομα, Μουσικοί ΤΕ16, να μην έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος μετάθεσης ή απόσπασης για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί μουσικοί ΤΕ16, όπως οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί,  έχουν ήδη υπηρετήσει επί δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, έχουν βρεθεί πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους, έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα για να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια και τώρα χτυπιούνται για άλλη μία φορά αφού αναγκάζονται να παραμείνουν για 3 σχολικά έτη στην περιοχή διορισμού τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε:

  • – Να επιτραπεί με ρύθμιση στους εκπαιδευτικούς μουσικούς ΤΕ16 η δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάθεσης τον Οκτώβριο του 2022 για το σχολικό έτος 2023-2024, δεδομένου ότι η καθυστέρηση διορισμού και τοποθέτησής τους οφείλεται καθαρά σε υπαιτιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
  • – Να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και η μετατροπή της σε έναν χρόνο.

Οι Βουλευτές

 

Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κατσώτης Χρήστος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Μαρίνος Γιώργος

Παπαναστάσης Νίκος

Συντυχάκης Μανώλης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.