Κοινωνία

Γιατί αφαιρέθηκε γαλάζια σημαία από παραλία της Κεφαλονιά-Ποια είναι η αλήθεια

317views
Με αφορμή δημοσιεύματα στα social media που αναφέρουν ότι ο Δήμος Αργοστολίου απώλεσε Γαλάζια Σημαία για το 2023, επειδή προφανώς υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα σε τέτοιου είδους παραπληροφόρηση και για την ορθή ενημέρωση των πολιτών, σας γνωρίζω ότι η παραλία Τουρκοπόδαρο, για το καλοκαίρι του 2023, δεν απέστειλε φωτογραφικό υλικό στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που διαχείριζεται το πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί αυτομάτως η βράβευση της.
Την παραλία Τουρκοπόδαρο και την Γαλάζια Σημαία της διαχειρίζεται το ξενοδοχείο White Rocks και η απόφαση να μην αποσταλεί φωτογραφικό υλικό είναι απόφαση της διοίκησης του ξενοδοχείου, για λόγους ακατανόητους κατ εμέ.
Δυστυχώς, οι ξενοδόχοι της Κεφαλονιάς που διαχειρίζονται παραλίες, σε αντίθεση με ξενοδόχους της Χαλκιδικής, της Κέρκυρας και της Ρόδου, δεν επενδύουν σε περιβαλλοντικά – οικολογικά πρότυπα, βοηθώντας ταυτόχρονα και τους Δήμους τους να αναδεικνύονται σε τουριστικούς προορισμούς με περιβαλλοντική κουλτούρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εκτιμώ ότι η Κεφαλονιά μπορεί και πρέπει να επενδύσει σε “πρασινες” πιστοποιήσεις και βραβεύσεις (Γαλάζια Σημαία, Green Key κ.ά.) αρκεί οι επίσημοι φορείς (Δήμοι, Ξενοδόχοι, Επιμελητήριο) να το θέσουν ως στόχευση.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο θα πληθαίνουν ανακριβή δημοσιεύματα και ως πολίτες οφείλουμε να ψάχνουμε και όχι να ……καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας πασάρουν.
Κωνσταντίνος Πρέντζας
Επιθεωρητής προγράμματος Γαλάζια Σημαία
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.