Πολιτική

Βόμβα Ανουσάκη: «Δεν θα ασχοληθούμε με τις βουλευτικές εκλογές» -Συνέντευξη «ποταμός»

339views

Μια συνέντευξη με τον Νίκο Ανουσάκη έχει πάντα ενδιαφέρον καθώς είναι από τα λίγα πρόσωπα στην τοπική πολιτική ζωή που όχι μόνο διαθέτει στέρεο πολιτικό λόγο αλλά δεν διστάζει να λέει τα πράγματα «με το όνομά τους».

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος Ανουσάκης έχει επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στο Δήμο Αργοστολίου καθώς είναι κοινή ομολογία πως απ’ όταν ιδρύθηκε η παράταξη «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» η πολιτική τράπουλα ανακατεύτηκε.

 

Ερ: Κύριε Ανουσάκη τι είναι αυτό που σας έκανε να μπείτε μπροστά και να ιδρύσετε μια νέα παράταξη για το Δήμο Αργοστολίου εκπλήσσοντας πολιτικούς φίλους κι αντιπάλους;

Κάτι αρχήν δεν νομίζω ότι εξέπληξαν ιδιαίτερα κανέναν. Όσοι τουλάχιστον ασχολούνται με τα τοπικά δρώμενα γνώριζαν πολύ καλά ότι τόσο εγώ όσο και οι πολιτικοί μου συνεργάτες ασφυκτιούσαμε από την «γραμμή» της υποτονικής αντιπαράθεσης με τον κύριο Μιχαλάτο κι από την τακτική κάποιων πολιτικών μας φίλων που «ήθελαν λιμνάζοντα νερά» και πολιτικά «αλισβερίσια» με την οριακά εκλεγείσα στον δεύτερο γύρο των εκλογών παράταξη. Στην πολιτική ιδιοσυγκρασία τόσο την δική μου οδό και αυτών των πολιτικών προσώπων που έχω την τιμή να με στηρίζουν δεν ταιριάζει η φοβική αντιπολίτευση η πολύ περισσότερο η πολιτική ανυπαρξία ,επομένως ήταν θέμα χρόνου να διαχωρίσουμε την θέση από άτομα, που όσο κι αν είναι φίλοι μας σε προσωπικό επίπεδο ,είναι πολιτικά “κοιμώμενοι” κι ανεπαρκείς για το μεγάλη σύγκρουση που χρειάζεται για να ανατραπεί η δημοτική αρχή του “υπόγειου” κυρίου Μιχαλάτου.

Ερ: Δηλαδή τι υπαινίσσεστε, ότι ο κύριος Παρίσης και κάποιοι γύρω από αυτόν δεν θέλανε να κάνουν αντιπολίτευση η να συγκρουστούν με την παρούσα δημοτική αρχή;

Δεν το υπαινίσσομαι. Το λέω καθαρά. Κάποιοι ίσως φοβόντουσαν, κάποιοι ίσως δεν ήθελαν, κάποιοι ίσως δεν μπορούσαν, η ουσία είναι ότι όλοι εμείς που έχουμε πολιτική άποψη και πολιτική παρρησία και θεωρούμε τον κύριο Μιχαλάτο και την παρέα του μια επικίνδυνη κι αδίστακτη ομάδα για τον τόπο είχαμε εγκλωβιστεί μέσα σε μια αυτοδιοικητική ομάδα που πλέον δεν εξέφραζε τις επιθυμίες και την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της και των τμημάτων της τοπικής κοινωνίας που την στήριζαν.

Ερ: Και τώρα τι; Πώς βλέπετε την διαμορφωθείσα κατάσταση;

Την βλέπω απόλυτα φυσιολογική κι αναμενομένη. Οι σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν ένα Δήμο πολύπλευρο, πολυσυλλεκτικό και εκφραστή του μέσου κανονικού δημότη έχουν πλέον την εκλογική διέξοδο την νέας παράταξης που ιδρύσαμε, με έμπειρα και “φρέσκα” στελέχη παράλληλα, ενώ από την άλλη πλευρά το σύστημα Μιχαλάτου θα δώσει την δική του μάχη επιβίωσης μέσω των μηχανισμών οπότε θα επακολουθήσει μια έντονη και δυναμική σύγκρουση ,όπως ακριβώς προβλέπεται και γίνεται όπου υπάρχει ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία. Οι υπόλοιποι θα είναι κομπάρσοι σε αυτό το σκηνικό καθώς σ’ αυτήν την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και οικονομικής ισχύος δεν χωράνε πολιτικοί που είναι μόνο για “τελετές κι επετείους” ούτε αυτοδιοικητικές  περσόνες που απλά κάνουν like και δημόσιες σχέσεις στο Διαδίκτυο…  Πλέον τα πράγματα γίνονται σοβαρά και δεν χωράνε πολιτικά ελλιποβαρείς, ισορροπιστές και πρόσωπα «ανάλαφρα»…

Ερ: Σας βλέπω πολύ σίγουρο και γεμάτο πολιτική αυτοπεποίθηση…

Φυσικά κι αυτήν την δύναμη μου την δίνει η ορμή των συνεργατών μου και των ανθρώπων που επενδύουν πολιτικά πάνω στο δυνατό εγχείρημα μας καθώς, όπως βλέπετε ,ενάμιση χρόνο πριν δημοτικές εκλογές έχουν την τόλμη να δηλώνουν δημόσια «ως εδώ» τόσο στον “πολυπλοκαμο” και “ταλαντούχο” κύριο Μιχαλάτο όσο και σε αυτούς που “πούλησαν” το εκλογικό κοινό τους και δυόμιση χρόνια τώρα είναι είτε αποστάτες είτε «ριψασπίδες» είτε οπαδοί της θεωρίας “μη τους κύκλους της νέας δημοτικής αρχής τάραττε” είτε απλά πολιτικά ανεπαρκείς να εκφράσουν την κοινωνική ανάγκη για ένα νέα πολιτικό ξεκίνημα και μια νέα πρόταση σε όλα τα επίπεδα για τον μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου που είναι η “καρδιά” της πολιτικής ζωής των νησιών μας.

Ερ: Ως προς τις βουλευτικές εκλογές που προηγούνται των δημοτικών εκλογών ποια η θέση σας;

Η νέα παράταξη «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» αποτελείται από σημαντικές πολιτικές προσωπικότητας και πολιτικά όντα. Όλοι είναι σκεπτόμενοι, ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους κι ιδεολογίες και σε κάθε περίπτωση είμαστε μια αυτοδιοικητική παράταξη και τα στελέχη μας σε επίπεδο εθνικών εκλογών είναι ελεύθερα ασφαλώς, όπως είναι αυτονόητο, να κάνουν οποία επιλογή τα ίδια κρίνουν. Προσωπικά εύχομαι στους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων καλή δύναμη και να δώσουν ένα γνήσιο πολιτικό αγώνα πως και φυσικά εύχομαι να κερδίσει ο πιο ικανός για τον τόπο.

Ερ: Πως θέλετε να κλείσουμε;

Με ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την τοπική κοινωνία ότι σαφέστατα έρχονται πιο ελεύθερες και πιο υγιείς πολιτικά μέρες κι ότι το ιδιότυπο οικονομικόπολιτικό σύμπλεγμα που διοικεί αυτήν την περίοδο τον τόπο μπορεί σχετικά εύκολα να τεθεί στο περιθώριο αν αντισταθούν σε νοοτροπίες και καταστάσεις που προσβάλουν την αξιοπρέπεια τους. Ιδρύσαμε μια νέα παράταξη για να δείξουμε την δύναμη των κανονικών ανθρώπων της περιοχής μας που έχουν και άποψη και δικαίωμα να κουμαντάρουν τον τόπο τους ενάντια σε λογικές «ολιγαρχών της κακιάς ώρας».

Αναδημοσίευση από το ekefalonia
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.