Πολιτική

Βουλή των Ελλήνων-Παρέμβαση Καππάτου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

144views

Ψηφίστηκε τη Πέμπτη 13.10 το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων.

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας έλαβα τον λόγο υπερασπιζόμενος μια νομοθετική παρέμβαση σύμφωνη με την ελεύθερη αγορά, τον υγιή ανταγωνισμό και τη βιωσιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας στη πατρίδα μας.

Πιο αναλυτικά, με το ψηφισθέν νομοσχέδιο επιχειρείται τόσο η δημιουργία ενός νέου πλαισίου, ικανού να προσελκύσει επενδυτές για την ανάπτυξη νέων Επιχειρηματικών Πάρκων όσο και η ανανέωση των υφισταμένων Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, όπως τόνισα χαρακτηριστικά, οι περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις μάς απασχολούν ιδιαίτερα.

Με ειδική ρύθμιση προβλέπεται η μετατροπή τους σε επιχειρηματικά πάρκα εξυγίανσης σε περιοχές όπου διαπιστώνονται λειτουργικά ή περιβαλλοντικά ζητήματα.

Συνολικά η παρέμβασή μου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.