Πολιτική

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η άλλη άποψη για την αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου “Κέφαλος”

136views

Η έλλειψη προσωπικού στο θέατρο με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του,όπως και το δικαίωμα του δημοτικού συμβουλίου να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την τοπική κοινωνία,αλλά να κόβονται απο την αποκεντρωμενη ,δεν είναι κάτι που δεν το ξέραμε.

Και δεν πρόκειται βέβαια, για μια πολιτική που έπεσε από τον ουρανό!
Δεν είναι φυσικός νόμος η” θεομηνία ούτε μονόδρομος!
Πρόκειται για μια πολιτική που έχει υπεύθυνους όλες τις μνημονιακες κυβερνήσεις.
Τεράστιοι φόροι, κατασχέσεις λογαριασμών, πλειστηριασμους, κτύπημα των δημοσίων υπηρεσιών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, αρπαγή και ιδιωτικοποιηση της δημόσιας περιουσίας, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλυφων-δανειστων.
Αποτέλεσμα την ιδιωτικοποιηση των λειτουργιών των δήμων, μετατρεποντας την πάλαι ποτέ τοπική αυτοδιοικηση σε ένα σκληρό κράτος. Οι δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν ως αποκεντρωμενες επιχειρηματικες μονάδες, με λιγότερη χρηματοδότηση από το κράτος.
Σημαίνει Δήμο σε ρόλο επιχειρηματία-manager και πολίτες σε ρόλο πελάτη, αιμοδότη των επιχειρηματικων σχεδίων μέσω της δημοτικής φορολογίας και της αγοράς των ακριβών δημοτικών κοινωνικών αγαθών.
Τελειώνοντας, το κίνημα πολιτών της πόλης μας είναι αντίθετο σε αυτήν την καταστροφική λογική της ανταποδοτικοτητας δηλαδή της λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών με ιδιωτικό οικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις.
Το συντονιστικό του κινήματος.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.