Πολιτική

 «Αύριο λούζουν το γαμπρό και τραγουδούν τη νύφη»

30views

 «Αύριο λούζουν το γαμπρό και τραγουδούν τη νύφη»

Η Δ.Αρχή Κατσιβέλη του Δήμου Ληξουρίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), έχοντας ως πολιτική επιλογή  την συνειδητή υποτίμηση και την συγκάλυψη του προβλήματος που προέκυψε με την  παύση της διοικητικής υποστήριξης της Υπηρεσίας Δόμησης από τον Δήμο Αργοστολίου προς το Δήμο Ληξουρίου, συνεχίζει να υποβαθμίζει επικίνδυνα το θέμα, κάνοντας την  αναβλητικότητα τέχνη για  να συμβαδίσει με το χθες.

Απόλυτα συμβατή με την πολιτική αδιαφορία που την διέκρινε όλο το προηγούμενο διάστημα (σιώπησε στην υποστελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και ποτέ δε διεκδίκησε αυτόνομη υπηρεσία για το Δήμο Ληξουρίου), είναι και η σημερινή της στάση να αναβάλει χθες (Τρίτη 2/4/2024), 5 ώρες πριν  την προγραμματισμένη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα (προκλήθηκε μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 27/3/2024), ορίζοντας νέα συνεδρίαση μία ακόμη εβδομάδα μετά, δηλαδή στις   8  Απριλίου  2024 !!!

Η παροιμία «Αύριο λούζουν το γαμπρό και τραγουδούν τη νύφη» ταιριάζει απόλυτα στην τακτική της Δ.Αρχής που επικαλέστηκε για την αναβολή τη συμμετοχή του κ. Δημάρχου σε σύσκεψη στην ΠΙΝ για θέματα της ευθύνης του υπουργείου Ναυτιλίας!!!

Δηλαδή, αντί να έχει αντιδράσει άμεσα ως Δημοτική Αρχή, ξεσηκώνοντας όλους τους υπεύθυνους πολιτικούς παράγοντες και την κυβέρνηση, «σφυρίζει αδιάφορα» και χάνοντας πολύτιμο χρόνο (από τις 19/3/2024 έως σήμερα 2/4/2024) επιδιώκει  να αλλάξει την ατζέντα απέναντι στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ακόμη ο στοιχειώδης σχεδιασμός  για το πώς θα αντιδράσει ο Δήμος μας απέναντι στα προβλήματα  που δημιουργούνται στις υπηρεσίες που εμπλέκεται η Υπηρεσία Δόμησης, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους μηχανικούς (έκδοση οικοδομικών αδειών, ρευματοδότηση κτιρίων, έλεγχοι δόμησης, χορήγηση βεβαιώσεων χρήσεων γης, αυτοψίες, επικινδύνως ετοιμόρροπες κατασκευές κ.α.) και μάλιστα με τις επιπτώσεις των σεισμών του 2014 ακόμη να χάσκουν.

Το ίδιο απαράδεκτο είναι επίσης και το γεγονός ότι, στην συνάντηση που κλήθηκε να συμμετάσχει στην ΠΙΝ για θέματα ευθύνης του υπουργείου Ναυτιλίας, καμιά συζήτηση γι’ αυτά δεν έγινε στο Δ.Συμβούλιο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αλαζονεία και «την ενός ανδρός αρχή» με την οποία πορεύεται ο κ. Κατσιβέλης, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και των ομίλων καθώς και τις άμεσες κυβερνητικές πολιτικές επιδιώξεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να σταματήσει η Δ. Αρχή την παρελκυστική τακτική σχετικά με το μείζον αυτό θέμα  που συνδέεται με σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής δραστηριότητας στο Δήμο μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να απαιτήσει:

– Να γίνουν  άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, ώστε οι Δήμοι Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης να ιδρύσουν Υπηρεσίες Δόμησης που θα καλύπτουν τις ανάγκες εντός των διοικητικών τους ορίων.

– Να στελεχωθεί πλήρως η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αργοστολίου, για να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να μην παραιτούνται οι εργαζόμενοι λόγω εξοντωτικών συνθηκών και όγκου εργασίας.

– Να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων στις υπηρεσίες δόμησης,

– Να υπάρξει επιτέλους εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών στις Υπηρεσίες Δόμησης με σύγχρονο εξοπλισμό, που θα καθιστά αξιόπιστη και αποτελεσματική την εργασία των μηχανικών.

– Να μην υπάρξει καμιά  εκχώρηση αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δόμησης  σε ιδιώτες.

Ληξούρι 2/4/2024                               Η Λαϊκή Συσπείρωση

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.