Κοινωνία

Αφρός ξυρίσματος στο αυτοκίνητο -Το άγνωστο κόλπο για να γλιτώσεις χρήματα

33views

Ένα προϊόν που βρίσκεται σε κάθε σπίτι μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των καθισμάτων του αυτοκινήτου μας.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και αυτό αυτό ισχύει και για το αυτοκίνητό μας. Μια καθαρή καμπίνα όχι μόνο αποτρέπει τη συσσώρευση βακτηρίων, ιών και άλλων επιβλαβών μικροοργανισμών, αλλά ταυτόχρονα παρατείνει τη ζωή των υλικών και «φτιάχνει» τη διάθεσή μας.

Αναμφίβολα, κάποιες εργασίες καθαρισμού της καμπίνας πρέπει να γίνονται μόνο από ειδικούς, μιας και διαφορετικά ενέχει ο κίνδυνος να κάνουμε ζημιά που θα μας αναγκάσει να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες εργασίες απομάκρυνσης της βρωμιάς που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, επιστρατεύοντας υλικά που κοστίζουν ελάχιστα ευρώ. Μία από αυτές είναι και ο καθαρισμός των βρώμικων καθισμάτων.

Για να επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη των καθισμάτων, το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα προϊόν που έχει σχεδόν κάθε σπίτι. Πρόκειται για τον γνωστό σε όλους μας αφρό ξυρίσματος που μειώνει την τριβή μεταξύ ξυραφιού και δέρματος και έτσι ελαχιστοποιούνται οι ερεθισμοί.

Όπως προαναφέραμε, ο αφρός ξυρίσματος αποδεικνύεται χρήσιμος και για τον καθαρισμό των υφασμάτων των καθισμάτων που ενδέχεται να έχουν λερώσει από κάποια τροφή, να έχουν λεκιάσει από τον ιδρώτα μας κ.ο.κ.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλώσουμε τον αφρό στα καθίσματα και αφού τα τρίψουμε με μια πετσέτα ή μία βούρτσα, να τα αφήσουμε να στεγνώσουν. Ο αφρός ξυρίσματος βοηθά στον καθαρισμό της ταπετσαρίας επειδή διασπά τις βρωμιές που προσκολλώνται στις ίνες του υφάσματος.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλοι εύκολοι και οικονομικοί τρόποι προκειμένου να καθαρίσουμε τα καθίσματα του οχήματος μας, με έναν εξ αυτών να έχει ως πρωταγωνιστή το ξίδι.

Αφού προμηθευτούμε ένα άδειο μπουκαλάκι σπρέι και γεμίσουμε το μισό με νερό και το υπόλοιπο με λευκό ξίδι (αναλογία 50/50), ψεκάζουμε τα καθίσματα και τρίβουμε τις επιφάνειές τους. Αφού τρίψουμε τον λεκέ, αφαιρούμε ξανά τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί.

Όσον αφορά την έντονη οσμή του ξιδιού, αυτή δεν πρέπει να μας ανησυχεί καθώς μετά από λίγη ώρα θα εξασθαινήσει.

ΠΗΓΗ carandmotor.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.