Πολιτική

Μονάδα αντίστροφης ώσμωσης ΧΥΤΑ Τεμπλονίου: 97 % πιο ακριβή μέσα σε ένα χρόνο η λειτουργία της! «Αχόρταγος»  ο μηχανισμός του ΦΟΔΣΑ χρεώνει ανεξέλεγκτος Δήμους και πολίτες

82views

Μονάδα αντίστροφης ώσμωσης ΧΥΤΑ Τεμπλονίου:
97 % πιο ακριβή μέσα σε ένα χρόνο η λειτουργία της!
«Αχόρταγος»  ο μηχανισμός του ΦΟΔΣΑ χρεώνει ανεξέλεγκτος Δήμους και πολίτες.

16/12/2023

Χριστουγεννιάτικο μποναμά ετοίμασε και προσφέρει στους Δήμους και στους πολίτες το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) του ΦΟΔΣΑ -Ιονίων Νήσων.

Με την 107/2023 απόφαση του το ΔΣ του φορέα ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για την μονάδα αντίστροφης ώσμωσης στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και καθόρισε την ετήσια αξία της διαχείρισης στο ποσόν των 616.776 ευρώ (ήτοι 51.398 ευρώ μηνιαίως), ενώ τον Ιούλιο του 2022 το κόστος για την ίδια διαχείριση ήταν μόνο 26.040 ευρώ μηνιαίως.

  1. Επειδή έχει εκδοθεί η πρόσκληση για τον σχετικό διαγωνισμό με το 1679/5-12-2023 του ΦΟΔΣΑ
  2. Επειδή η κατά 97% αύξηση του κόστους είναι ανεξήγητη
  3. Επειδή το κόστος αυτό μετακυλίεται μέσω των Δήμων στους πολίτες  της Κέρκυρας και των Παξών.

Καλούμε τους υπεύθυνους του ΦΟΔΣΑ τόσο σε πολιτικό όσο και υπηρεσιακό επίπεδο να αναστείλουν τον διαγωνισμό, να επανεξετάσουν τα νέα υπέρογκα κοστολόγια και σε κάθε περίπτωση να δώσουν δημόσια εξηγήσεις γι’ αυτήν την πράξη της… τελευταίας ώρας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.