Κοινωνία

Ανδρέας Κολαΐτης: Ανάδειξη του τόπου μας! 

176views

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού & Διεθνολόγος) 

 

Ανάδειξη του τόπου μας!

Το “πέρασμα” του ακραίου καιρικού φαινομένου “Ιανός” το διήμερο 17-18/9/2020 (και) από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Αγίας Σοφίας – Άνω Έρισος στην ΒΑ Κεφαλονιά, μεταξύ άλλων ζημιών (αιγιαλός/παραλία, πτώση δέντρων, κ.λπ.) προξένησε σοβαρές βλάβες στην κύρια κατάληξη του δημοτικού δρόμου: Κομιτάτα –  Χοργοτά – Αγία Σοφία – Πλατύ Λιμάνι.

Ανδρέας Κολαΐτης

Ειδικότερα δημιουργήθηκαν κενά επικίνδυνα τόσο για την οδική ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια διερχομένων πεζών, (βλέπετε επισυναπτόμενες φωτογραφίες) λόγω της διάβρωσης του δρόμου σ’ αυτό το σημείο προσέγγισης στον οικισμό της Αγίας Σοφίας, εξαιτίας της γειτνίασης με την θάλασσα!

Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κομιτάτων,  προβαίνουν αυτή την περίοδο σε εγγειοβελτιωτικές εργασίες για την αποκατάσταση της προαναφερθείσας ζημιάς.

Ευχή μας, η αίσια και ταχεία περάτωση κατασκευής του τοιχίου αντιστήριξης και των λοιπών παραμέτρων του έργου.

Σημειωτέον χθες προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό “Αlpha” και σε εκπομπή ποικίλου ενδιαφέροντος του εκ Κεφαλονιάς ορμώμενου δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση τούτος ο άγνωστος στο ευρύ κοινό μα υπέροχος τόπος, πολλώ δε μάλλον ενόψει έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου (και) στο νησί μας!

 

Πηγές:

1. https://youtube.com/watch?v=k4saqp2ib5I&feature=share 

2. https://youtu.be/k8szvqqIgDY 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.