Πολιτική

Ανακοίνωση του Νίκου Ανουσάκη σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην αγορά

389views

ΝΙΚΟΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ : Πήγε να παραστήσει τον …Μπέο ο ολιγάρχης Δήμαρχος Αργοστολίου αλλά ξέχασε “τον μυλωνά του Πότσδαμ” και το ” Ναι, αλλά υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο”!!

Είναι γνωστό “στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ” ότι ο “πολύς” Δήμαρχος Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτος στερείται ευρύτερης ακαδημαϊκής παιδείας κι ότι το πιο πιθανόν είναι να μην είχε ακούσει ποτέ μέχρι σήμερα  τον θρύλο του “μυλωνά του Πότσδαμ” και τα διδάγματα που αυτός φέρει.
Αν  κάποιος,  έστω αυλικός του,  του είχε ψιθυρίσει την παρακάτω ιστορία ίσως να είχε αποφύγει το σημερινό “φιάσκο” στα “μανάβικα”  και την γελοιοποίηση  του στην αγορά του Αργοστολίου όπου  κατέβηκε “φορτσάτος” να…  “γκρεμίσει” και  κυρίως να προβεί σε επίδειξη ισχύος αλλά τελικά η Ελληνική Δικαιοσύνη “του έβαλε φρένο” θυμίζοντας του τα όρια της εξουσίας του στην μικρή μας κοινωνία αλλά κι ότι η νομοθεσία δεν είναι διακοσμητική όπως ο ίδιος προφανώς θεωρεί.
Σύμφωνα λοιπόν με τον μύθο στη Πρωσία του 18ου αιώνα    ένας ανεμόμυλος ενοχλούσε τον Φρειδερίκο  τον Μέγα καθώς έκανε θόρυβο και  τον διατάρρασε όταν “χαλάρωνε” στα θερινά του Ανάκτορα στο Ποτσδαμ οπότε απαίτησε από τον μυλωνά να του τον πουλήσει ειδάλλως θα τον έπαιρνε ούτως ή άλλως ακόμα και χωρίς χρήματα δεδομένου ότι ήταν Βασιλιάς κι είχε την δύναμη της εξουσίας .
Τότε όμως ο μυλωνάς του Πότσδαμ του ανταπάντησε : ” Nαι αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνθέλοντας να του υπενθυμίσει πως η δικαστική εξουσία έχει τεθεί και υφίσταται ακριβώς για να προστατεύει τον πολίτη από τις αυθαιρεσίες  και τις καταχρήσεις του όποιου ισχυρού.
“Ψιλά γράμματα” βέβαια αυτά για τον ολιγάρχη Δήμαρχο που θέλησε αυτές τις μέρες να παραστήσει τον …Μπέο αλλά τελικά “τα βρήκε αγγούρια”!!! καθώς δεν είναι όλοι στην Κεφαλονιά  “σκυφτούληδες” και υπάρχουν και κάποιοι που “σηκώνουν το γάντι” στην απαίδευτη έπαρση τόσο του ιδίου του Δημάρχου Αργοστολίου  όσο και  του περίγυρου του. Έχω την αίσθηση πως το σημερινό πάθημα του “νταή  όπου τον παίρνει” ολιγάρχη Δημάρχου δεν θα είναι και το τελευταίο…
Νίκος  Ανουσάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.