Πολιτική

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης σχετικά με το εξώδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ

201views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΔΕΥΑΚ

Το γεγονός που ήλθε στο φως της δημοσιότητας στις 15-9-2023 ότι οι οφειλές της ΔΙΑΔΕΥΑΚ προς την Δ.Ε.Η. ανέρχονται πλέον στο δυσθεώρητο ύψος των 11.000.000 ευρώ!! αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την πολιτική εις βάρος του λαού της Κεφαλονιάς που ασκήθηκε από τις δημοτικές αρχές Αργοστολιου Μιχαλάτου – Ληξουρίου Κατσιβέλη – Σάμης Μονιά, και τις προηγούμενες αυτών σε πλήρη ταύτιση με την κεντρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους, δηλαδή να απειλείται ο λαός με διακοπή νερού, το οποίο θα έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό, όπως άλλωστε κοινωνικό αγαθό θα έπρεπε να ήταν και η ενέργεια. Οι παραπάνω δημοτικές αρχές και οι υπόλοιπες δυνάμεις που σήμερα διαμαρτύρονται αποδέχονται την ανταποδοτική λειτουργία της ΔΕΥΑΚ υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ – κυβερνήσεων της πλήρους εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης που έχει αρνητικές συνέπειες για το λαό. Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αξιοποιούν την λειψυδρία για να επιβάλουν δυσβάστακτες τιμές στο νερό της ύδρευσης και άρδευσης και για τις πλημμύρες λένε ότι φταίει ο καιρός. Συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην υλοποίηση των σχεδίων των μονοπωλίων που σε ολόκληρη την ΕΕ επιβάλλουν το βάθεμα της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που δεν αφορά μόνο τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις μικρότερες ΔΕΥΑ.

Αυτή η πολιτική της απελευθέρωσης του νερού και της ενέργειας αυτά τα αποτελέσματα έχει, δηλαδή ιδιωτικοοικονομική λειτουργία και χαράτσια για τον λαό. Μεγάλη ευθύνη έχουν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για την προκλητική και σκανδαλώδη ασυλία που απολαμβάνουν διαχρονικά μεγάλες επιχειρήσεις ως προς την πληρωμή των λογαριασμών του νερού με αποτέλεσμα οι οφειλές προς την ΔΙΑΔΕΥΑΚ να έχουν εκτοξευθεί σε 9.000.000 ευρώ !!!!!!

Όσο και να διαμαρτύρονται σήμερα οι άλλες παρατάξεις δεν μπορούν να κρύψουν την ευθύνη που έχουν και οι ίδιοι , αφού δεν θίγουν ούτε κατά διάνοια την αιτία του προβλήματος, πέραν των ευθυνών διαχείρισης που έχουν και οι ίδιοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα , χωρίς καμία διακοπή υδροδότησης και χωρίς να επιβληθούν νέα χαράτσια για τον λαό και επίσης καλεί το λαό και με αφορμή το θέμα αυτό να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, και να ενισχυθούν στις επερχόμενες εκλογές 8 Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αργοστόλι, 16 Σεπτέμβρη 2023.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.