Πολιτική

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης για την επ αόριστο αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου “Ο Κέφαλος”

38views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου « ΚΕΦΑΛΟΣ» που αποφάσισε η δημοτική αρχή Μιχαλάτου, λόγω της διάλυσης της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ και της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, αναδεικνύει για άλλη μια φορά στην πράξη, ότι η προωθούμενη πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ , της ΕΕ και των τοπικών αρχών υπονομεύει ευθέως την δυνατότητα της απρόσκοπτης και δωρεάν πρόσβασης του λαού και της νεολαίας στις πολιτιστικές υποδομές και μετατρέπει την πρόσβαση του λαού στο αγαθό του πολιτισμού σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Ταυτόχρονα η πολιτική αυτή ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ανατρέπει εκ βάθρων και με βίαιο τρόπο τον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό τους και ταυτόχρονα προωθεί την ανταγωνιστική και αποκεντρωμένη λειτουργία των πολιτιστικών υποδομών, τον εθελοντισμό, τις συμπράξεις με ΜΚΟ και εταιρικά σχήματα, την παράδοση λειτουργίας τους σε ιδιώτες κ.ο.κ. Ευθύνη φέρει και η τοπική διοίκηση που όλα αυτά τα χρόνια έχει συμφωνήσει και έχει εφαρμόσει αυτήν την πολιτική με την δημιουργία πολιτιστικών επιχειρήσεων, αποδεχόμενη την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, την ανταποδοτική τους λειτουργία, πολιτική που οδηγεί στο κλείσιμο και μαρασμό  ή στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των πολιτιστικών δομών. Έτσι υλοποιείται κατά γράμμα η κυρίαρχη πολιτική που εξοικονομεί τα κονδύλια μιας ακόμα λαϊκής ανάγκης για να επιδοτήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντά τους.

Η συνεχιζόμενη απαξίωση των αναγκών του λαού, της νεολαίας για καλλιτεχνική δημιουργία και πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι απαράδεκτη και απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ακώλυτη και δωρεάν πρόσβαση στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου του λαού, της νεολαίας και των πολιτιστικών συλλόγων. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για την διεκδίκηση της κάλυψης των πραγματικών αναγκών τους, να μην δείξουν καμιά ανοχή σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με οργάνωση , αγώνα και ανατροπή αυτής της πολιτικής, με κοινωνική συμμαχία και ταξικό προσανατολισμό.

Αργοστόλι 12 Φλεβάρη 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.