Κοινωνία

Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελία περιστατικού εξαπάτησης πολίτη στην Κεφαλονιά- Συμβουλές

46views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι, σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, καταγγέλθηκε και διερευνάται υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστου πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης έλαβε απατηλό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, καλώντας τον να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του με τη χρήση συνδέσμου (link) που εμπεριείχε. Με τον τρόπο αυτό, άγνωστοι, απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, αποσπώντας του τμηματικά το συνολικό χρηματικό ποσό των -4.736- ευρώ.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.