Κοινωνία

Ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά του Φισκάρδου -Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού

163views

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ”SVEA” σημαίας Ολλανδίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,8ν.μ. Νοτιοδυτικά Φισκάρδου ν. Κεφαλληνίας.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ι/Δ σκάφος ”ΘΑΛΑΣΣΑ” Τ.Α. 78, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Το ”SVEA” κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.