Κοινωνία

Έφυγε για την αιωνιότητα η Μαίρη Κακουράτου Αλέπορου

206views

Έφυγε για την αιωνιότητα

η Μαίρη Κακουράτου Αλέπορου

Γεράσιμος Γαλανός

Η Μαίρη Κακουράτου – Αλέπορου σύζυγος του σπουδαίου μαέστρου Φώτη Αλέπορου, έφυγε για την αιωνιότητα λίγο πριν κλείσει τα 90 της χρόνια. Καταγόταν από τη Λειβαθώ και νυμφεύτηκε τον μαέστρο Φώτη Αλέπορο. Απέκτησαν δυο παιδιά : Την Πόπη και τον Διονύση. Ο Διονύσης έφυγε νέος από δυστύχημα, μια μαχαιριά που αιμορραγούσε ατελείωτα και σιωπηλά για τους γονείς του.

Η Μαίρη στάθηκε δίπλα στον σύζυγο, στον καλλιτέχνη, στον μαέστρο Φώτη Αλέπορο, τον βοηθούσε στις χορωδίες του, αντέγραφε τις παρτιτούρες, διοργάνωνε τις πρόβες και συμμετείχε στη χορωδία και στη μαντολινάτα ως ένα δυνατό μέλος, που γνώση στερεή είχε αποκτήσει αλλά και μεθοδικότητα «ποτισμένη» με πολλή υπομονή, αφήνοντας σ’ όσους τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της καλές εικόνες και αναμνήσεις. Ο αυτοσαρκασμός της και ο σπιρτόζικος ντόμπρος κεφαλονίτικος χαραχτήρας της ήταν που σε αφόπλιζαν και σε έκαναν να την αγαπήσεις αληθινά.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα , 30-10- 2023 στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Καλαμάκι – Άλιμος – οδός Νίκης 51 στις 4:00 μ.μ.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 31-10-2023 κατά τις 4:00 το απόγευμα στο Κοιμητήριο Ληξουρίου.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.