Κοινωνία

Ένωσης Α.με.Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ»: Έφτιαξαν Μαγιάτικο στεφάνι και πασχαλινά κουλουράκια

43views

 Δραστηριότητες του Κ.Δ.Η.Φ. της Ένωσης Α.με.Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ» για την Πρωτομαγιά και την Μεγάλη Τετάρτη

 

Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για όλους, συμπεριλαμβανομένου των ωφελουμένων, το επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό,  στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», καθώς ο συνδυασμός της Πρωτομαγιάς και της Μεγάλης Τετάρτης έδωσε την ευκαιρία για ένα μοναδικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Η μέρα ξεκίνησε με την κατασκευή του παραδοσιακού Μαγιάτικου στεφανιού, του συμβόλου της άνοιξης και του «ξυπνήματος» της φύσης, με φρέσκα λουλούδια και φυτά, όπως αρμπαρόριζα, τριαντάφυλλα, κρίνα, κλαδιά ελιάς, κ.ά. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση ανάμεσα σε προσωπικό και ωφελούμενους σχετικά με τη διττή φύση της Πρωτομαγιάς, ως γιορτή των λουλουδιών αλλά και ως εργατική απεργία, λόγω του ότι με την εξέγερση των εργατών το 1886 στο Σικάγο, αλλά και με την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του 1894 στην Ελλάδα, θεσπίστηκαν θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, με την εγκαθίδρυση πρωτίστως της 8ωρης εργασίας.

Στη συνέχεια, φτιάξαμε μαζί με τους ωφελούμενους Πασχαλινά κουλουράκια, τα οποία ζυμώσαμε σε διάφορα σχήματα και ψήσαμε στο φούρνο, ενώ οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με την παρασκευή λαχταριστής λεμονάδας.

Οι δράσεις της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν αύριο, καθώς – λόγω των καθιερωμένων αργιών – η δομή θα παραμείνει κλειστή από την Μεγάλη Παρασκευή ως και Τρίτη του Πάσχα.

 

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Μάργαρης

Κοινωνικός Λειτουργός Κ.Δ.Η.Φ. Α.με.Α.

Της Ένωσης Α.με.Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.