Κοινωνία

Έκθεση παλαιών αντικειμένων στα Ραζάτα, στον υπαίθριο χώρο «ΤΟ ΛΑΝΙ», ιδιοκτησίας του κ. Πετεινάτου Διονύση

275views

Η έκθεση περιλαμβάνει σκεύη, εργαλεία και αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στην κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή στο χωριό Φαρακλάτα και την ευρύτερη περιοχή.

Η συλλογή αυτή έγινε με οδηγό το βιβλίο της κ. Πολλάτου Γεωργίας με τίτλο «Γεωργίας βιώματα-Γειτονιές που χάθηκαν» το οποίο καταγράφει και παρουσιάζει ζωντανά και παραστατικά τις δραστηριότητες πριν από το 1975. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα σε μια βιωματική ξεχασμένη ανάμνηση και εμπειρία του παρελθόντος.

Όσοι είναι γεννημένοι μετά το 1975 θα αναλογιστούν για λίγο τις συνθήκες έλλειψης νερού, ρεύματος, φτώχειας και πείνας, που ανάγκαζαν από την μια τους κατοίκους να ξενιτευθούν και από την άλλη όσους παρέμειναν να διηγούνται τις δύσκολες συνθήκες ζωής κουβαλώντας έτσι την ιστορία του τόπου παντοτινά. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν μόνιμα εκθέματα και κατασκευές (υδρόγειος σφαίρα, ηλιακό ρολόι, ανάγλυφοι χάρτες, συλλογή πετρωμάτων, ηλιακό σύστημα κ.ά.) τα οποία μπορεί να μελετήσει ο επισκέπτης.

Η έκθεση θα ανοίξει στις 24 Ιουλίου 2023 για έναν μήνα και θα λειτουργεί καθημερινά το απόγευμα από τις 19.00 μ.μ. – 21.00μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πετεινάτος Διονύσιος του Ευαγγέλου, τηλ. 6971 638556

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.